spot_img
HomeVedantSri Varanasi ArticleMS-Excel Related Shortcut-Key Questions

MS-Excel Related Shortcut-Key Questions

Rate this post

MS-Excel Related Shortcut-Key Questions

1- Excel में Only select active cell का क्या shortcut key है?

Ans- Excel में Only select active cell का shortcut key ‘Shift+Backspace’ होता है| MS-Excel Related Shortcut-Key Questions

2- Excel में Show active cell का क्या shortcut key है?

Ans- Excel में Show active cell का shortcut key ‘Ctrl+Backspace’ होता है|

Also Read: ADCA Course Fees, Duration, Scope, Syllabus, Admission, Institutes & Jobs in Varanasi

3- Excel में Move active cell का क्या shortcut key है?

Ans- Excel में Move active cell का shortcut key ‘Clockwise Ctrl + ‘ होता है|

4- Excel में Move active cell down का क्या shortcut key है?

Ans- Excel में Move active cell down का shortcut key ‘Enter Return’ होता है|

5- Excel में Move active cell up का क्या shortcut key है? MS-Excel Related Shortcut-Key Questions

Ans- Excel में Move active cell up का shortcut key ‘Shift+Enter’ होता है|

Also Read: O Level Course Detail, Fees, Duration, Syllabus, Scope, Institute, Admission, and Jobs in Varanasi

MS-Excel Related Shortcut-Key Questions
MS-Excel Related Shortcut-Key Questions

6- Excel में Move active cell right का क्या shortcut key है?

Ans- Excel में Move active cell right का shortcut key ‘Tab’ होता है|

7- Excel में Move active cell left का क्या shortcut key है?

Ans- Excel में Move active cell left का shortcut key ‘Shift+Tab’ होता है| MS-Excel Related Shortcut-Key Questions

8- Excel में Select current region का क्या shortcut key है?

Ans- Excel में Select current region का shortcut key ‘Ctrl+Shift+*’ होता है|

Read Also: DCA Course Fees, Duration, Scope, Syllabus, Admission, Institutes & Jobs in Varanasi

9- Excel में Select all precedents का क्या shortcut key है?

Ans- Excel में Select all precedents का shortcut key ‘Ctrl+Shift+{‘ होता है|

10- Excel में Select direct dependents का क्या shortcut key है?

Ans- Excel में Select direct dependents का shortcut key ‘Ctrl+]’ होता है| MS-Excel Related Shortcut-Key Questions

Leant in MS Excel: https://youtu.be/4Y63MuEsMO4

Learnt bill remainder in MS Excel: https://youtu.be/ViP3_65P84s

MS Excel form with database macro project: https://youtu.be/tgFn7dWGIRQ

MS Word cover page design: https://youtu.be/zbkXeGNW23U

MS Excel basic calculator basic project: https://youtu.be/ELZ9MDKU3e4

MS word 3D design project: https://youtu.be/JTgFRIMnfKU

MS Word certificate project: https://youtu.be/NyqBEU5nTxA

VedantSri official website: https://vedantsri.com

Course store website: https://vedantsri.in

Job assist website: https://www.jobdo.in

MS Word class: https://mswordclass.com/ 

Corel free class: https://corelclass.com/ 

Free Excel class: https://msexcel.com/ 

Related
3,600FansLike
12,900FollowersFollow
20FollowersFollow
456FollowersFollow
97,000SubscribersSubscribe