Top 17 Internet Question Answers

1/5 - (1 vote)

Top 17 Internet Question Answers

Que 1. Google का Full Form क्या होता है ?

Ans . Global Organization of oriented Group Language of Earth.

Que 2. Facebook किसने बनाया ?

Ans . Mark Elliot Zuckerberg

Top 17 Internet Question Answers

Que 3. Gmail का Full Form क्या है ?

Ans . Google Mail

Que 4. Gmail सबसे पहले कब आया ?

Ans . 1 April 2004

Que 5. Gmail को किसने बनाया था ?

Ans . Paul Buchheit

Que 6. Google सबसे पहले कब आया ?

Ans . 1998 में

Que 7. Father of Google कौन है ?

Ans . Larry Page and Sergey Brin

Que 8. Google क्या है ?

Ans . Google दुनिया का सबसे बड़ा search engine है search engine एक application या tool है जो Internet या Web पर आधारित है जिससे लोग web पर सूचनाओ को जल्दी और आसानी से एक्सेस कर सकते है Google search engine आज दुनिया में सबसे आधिक व्यापक रूप से उपयोग किया जाता है ताकि Internet पर कही से भी सही जानकारी आसानी से निकली जा सके Google .com पूरी दुनिया में सबसे ज्यादा देखि जाने वाली वेबसाइट है Top 17 Internet Question Answers

Que 9. Gmail क्या है ?

Ans . Google द्वारा बनाये जाने वाली एक निशुल्क service है इसमे users इन्टरनेट पर इ-मेल को भेज और प्राप्त कर सकते है

Que 10. Yahoo का Full Form क्या है ?

Ans . Yet Another Hierarchical Officious Oracle

Que 11. Internet सबसे पहले कब आया ?

Ans . 7 April 1969

Que 12. W.W.W का Full Form क्या होता है और यह कब आया है ?

Ans . World Wide Web और यह 1994 में आया

Top 17 Internet Question Answers

Que 13. Facebook सबसे पहले कब आया ?

Ans . 2004 में

Que 14. Facebook क्या है ?

Ans . Facebook एक बहूत ही लोकप्रिय और मुफ्त सोशल नेटवर्किंग वेबसाइट है वो अपने रजिस्टर्ड users को allow करता है Profiles create करने के लिए , उनमे photos और video upload करने के लिए , messages send करने के लिए और अपने friends ,family और colleagues के साथ touch में रहने के लिए , ये साईट बिलकुल ही free होता है। Top 17 Internet Question Answers

Que 15. Instagram कब और किसने बनाया है?

Ans . 2010 में , Kevin Systrom और Mike Krieger

Que 16. Instagram क्या है ?

Ans . Instagram एक ऐसा social media app है इस app का मुख्य उद्देश्य था users को encourage करना photos लेने के लिए , उसमे filter add कर और एक अच्छा सा caption लिख , use आपने account में post करे Top 17 Internet Question Answers

Que 17. Twitter को किसने बनाया ?

Ans. Jack Dorsey

(Top 17 Internet Question Answers)

By Priya Yadav (CTT Staff under Internship)

About VedantSri

Top 17 Internet Question Answers
Top 17 Internet Question Answers 2

VedantSri Computer Institute provides the best Computer Courses, Classes, and Training in Varanasi. There is NEILIT Courses CCC, BCC, O’level, Certificates, and Diploma Computer Courses available with the best training materials. Also Available Top 100 Best Computer Courses, For Example, OMDCAADCADTPDFAADAMADTP, ADFA, DCE, and MS Office. VedantSri Computer Coaching updates CCC Online Test 2019 on www.vedantsri.net. Top 17 Internet Question Answers

There are some important computer Courses for jobs CCC Classes, Typing, Internships, And Spoken English Available Free of cost with Offer. More than 50 Computer Courses are available with a 50% Fee Discount in VedantSri Varanasi. You can get the Best Digital Marketing Course at Varanasi Institute VedantSri. There is the Latest Computer Course Offer in ADCA Computer Course, DCA Computer Course, CCC Computer Course & English Spoken. Top 17 Internet Question Answers

About CCC Online Test 2020

MS-Word Online Test 2019:- This is the CCC Online Test Website Page. If You are preparing for CCC Exam or any competitive exam then you should visit on this www.vedantsri.net website. You can also download this app from the play store and you find Just like many more Online Test Series Related For Example MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, Internet-related. This is Provided By VedantSri Computer Institute in Varanasi. The VedantSri Provides the Best Computer Classes, Courses, Coaching, and Computer Training in Varanasi Uttar Pradesh India. ( Top 17 Internet Question Answers )

Important Link

Visit at – https://www.corelclass.com

Also, Read it – CorelDraw Course Fees, Duration, Scope, Syllabus, Admission, Institutes

Read Also – Tally Course Fees, Duration, Scope, Syllabus, Admission, Institutes

Also Read – CCC Course Fees, Syllabus, Duration, Scope, Jobs, and Institute

Important Link – DFA Course Fees, Syllabus, Duration, Scope, Jobs, and Institute

Visit – ADCA Course Fees, Duration, Scope, Syllabus, Admission, Institutes

1-VedantSri Official Website:- https://vedantsri.com

2-VedantSri Student Website:- https://www.vedantsri.net

3-Students Jobs Assist Website:- https://www.jobdo.in

4-Best Deal on IT Website:- https://www.computeritpoint.com

Scroll to Top