Review Rating
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Font Based Questions Answers

1- How to convert English Font Into Hindi Mangal Font?(इंग्लिश फॉण्ट को हिंदी मंगल फॉण्ट कैसे बदला जाता है?)

Ans:-

2- What is Shortcut Keys of Switch English To Hindi Language? (इंग्लिश से हिंदी भाषा में बदलने का शॉर्टकट क्या है?)

Ans:- Alt + Shift

3- How to Install Krutidev Font in Computer?(कंप्यूटर में कृतिदेव फॉण्ट कैसे इंस्टाल करें?)

Ans:-

Download Krutidev 300 Hindi Fonts :- Download

4- How to select Krutidev font in any Text Editor as Like Notepad, Wordpad or MS Word? (किसी टेक्स्ट एडिटर में कृतिदेव फॉण्ट को कैसे सेलेक्ट करें?)

Ans:- कृतिदेव फॉण्ट को सेलेक्ट करने के फॉण्ट स्टाइल में Kruti Dev 010 टाइप करें तथा सर्च करें

5-Have Mangal font to install in Computer or It is already install with OS (Operating System)?(क्या मंगल फॉण्ट को अलग से कंप्यूटर में इंस्टाल करना पड़ता है या यह ऑपरेटिंग सिस्टम के साथ ही कंप्यूटर में इंस्टाल हो जाता है?)

Ans:- मंगल फॉण्ट ऑपरेटिंग सिस्टम विंडोज 7, विंडोज 8 तथा विंडोज 10 में पहले से इंस्टाल रहता है

6- Mangal Font and Krutidev Font Different?(क्या मंगल फॉण्ट और कृतिदेव फॉण्ट हिंदी के अलग-अलग फॉण्ट है?)

Ans:- हाँ मंगल फॉण्ट और कृतिदेव फॉण्ट अलग-अलग हिंदी के फॉण्ट होते है|

7-Show me Keyboard Layout photo of Mangal Font and Krutidev Font.(मंगल फॉण्ट तथा कृतिदेव फॉण्ट के कीबोर्ड लेआउट का फोटो दिखाईये?)

Ans:- Krutidev Font Layout

Mangal Keyboard Layout:-

Mangal Keyboard

8- What all button do you have to press to Type VEDANTSRI in Mangal and Krutidev Font in Hindi Language? (मंगल तथा कृतिदेव में VEDANTSRI शब्द को हिंदी में लिखने के लिए किस-किस बटन को प्रेस करना पड़ेगा?)

Ans:- Wait for Answer

9- Mostly where all Mangal font demanded? (अधिकत्तर मंगल फॉण्ट का डिमांड किन-किन जगहों पर होता है?)

Ans:- Wait for Answer

10- Mostly where all Krutidev font demanded? (अधिकत्तर कृतिदेव फॉण्ट का डिमांड किन-किन जगहों पर होता है?)

Ans:- Wait for Answer

(Font Based Questions Answers)

VedantSri Computer Institute Varanasi

Font Based Questions Answers

provides the best Computer CoursesClasses, and Training in Varanasi. There is NIELIT Courses CCC, BCC, O’level, Certificates and Diploma Computer Courses available with best training materials. Also Available Top 100 Best Computer Courses, For Example, OMDCAADCADTPDFAADAMADTP, ADFA, DCEMS Office. VedantSri Computer Coaching update CCC Online Test 2020 in vedantsri.net. There are some important computer Courses for jobs CCC ClassTyping, Internship And Spoken English Available Free of cost with Offer. More than 50 Computer Courses which are available with 50% Fee Discount in VedantSri Varanasi. You can get the Best Digital Marketing Course in Varanasi Institute VedantSri. There is Latest Computer Course Offer in ADCA Computer Course, DCA Computer Course, CCC Computer Course & English Spoken.

About VedantSri Computer Institute Varanasi

VedantSri Computer Institute in Varanasi is the Government recognized and An ISO Certified Computer Institute in Varanasi running since 2011. It Provides Computer Courses, Classes, Training by different own branches in all over Varanasi. There is Computer Scholarship Courses DCE Scholarship (Diploma in Computer Engineering), DIT most trusted computer course Available under Scholarship Test Scheme.

Varanasi Computer Institute vedantsri works at different places to ensure students to get better computer education. VedantSri Computer Classes has Diploma courses and advance diploma courses on the computerVedantSri Institute provides the latest version of computer application training in computer courses.

वेदांतश्री कम्प्यूटर इंस्टिट्यूट’ वाराणसी में पिछले 10 वर्षो से बेहतर व न्यूनतम शुल्क में कम्प्यूटर शिक्षा प्रदान करने वाली एक कम्प्यूटर ट्रेनिंग इंस्टिट्यूट है | यह संस्था कम्प्यूटर व इंग्लिश स्पीकिंग कोर्स की ट्रेनिंग प्रदान करती है | वाराणसी में कम्प्यूटर शिक्षा को बेहतर व न्यूनतम शुल्क में छात्रो तक पहुचाने में वेदांतश्री पिछले 10 वर्षो से प्रयासरत है |

Free To Learn In VedantSri Computer Institute in Varanasi

इस वेबसाइट का यूज़ वेदांतश्री में पढ़ रहे छात्रो को कोर्स से सम्बंधित ऑनलाइन सपोर्ट करने से सम्बंधित है | इस वेबसाइट पर उपलब्ध विडियो, टेस्ट शीट, Questions & Answer सेशन, ट्रिक्स, टिप्स वेदांतश्री में सिख रहे कोर्सेज से सम्बंधित है | उपलब्ध कंटेंट संस्था में सिख रहे छात्रो के डिमांड पर अपडेट किया जाता है | उपलब्ध कंटेंट वेदांतश्री में पढ़ रहे छात्रो व सम्बंधित छात्रो को निशुल्क प्रदान किया जाता है जिसका कोई अलग से शुल्क नही लिया जाता है | इस वेबसाइट पर उपलब्ध कंटेंट कम्प्यूटर कोर्सेज व इंग्लिश स्पीकिंग कोर्सेज से सम्बंधित अपडेट किया जाता है | 

(Font Based Questions Answers)

About CCC Online Test 2020

CCC Online Test 2020:- This is the CCC Online Test Website Page. If You are preparing for CCC Exam or any competitive exam then you should visit on this www.vedantsri.net website.

you can also download this app from play store and you find Just like many more Online Test Series Related For Example MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, Internet-related.

This is Provided By VedantSri Computer Institute Varanasi. The VedantSri Provides Best Computer Classes, Courses, Coachings and Computer Training in Varanasi Uttar Pradesh India.

(Font Based Questions Answers)

Important Links

1-VedantSri Official Website:- https://vedantsri.com

2-Student Support Website:- https://vedantsri.net

3-Jobs Assist Website:- https://www.jobdo.in

4- Varanasi Gyan Website:- https://varanasigyan.com

5-Best Deal on IT Website:- https://www.computeritpoint.com

(Font Based Questions Answers)

Leave a Reply